Miljöpartiet de gröna #Nynäshamn2014 #Flerhem #hgfnynas

Miljöpartiet i Nynäshamn tycker tydligen att boendet inte är en viktig faktor inför valet. Man hittar inte ett ända ord om bostäder i valprogram och tydligen har de inga idéer om AB Nynäshamnsbostäder.

Man ordnar möten om boendet med riksdagspolitiker men man vågar tydligen inte skriva något i valprogrammet vad man tänker.

Efter publicering av våra synpunkter har Miljöpartiet uppdaterat sin hemsida den 26 augusti så nu framgår det att dem inte vill sälja ut mer av AB Nynäshamnsbostäder och bygga nytt.

Undra hur de har tänkt??

HÄR KAN DU LÄS VALPROGRAMMET
http://www.mp.se/nynashamn/just-nu/valmanifest-2014-nynashamn-ska-bli-en-ekokommun-vard-namnet-1

Uppdaterad 2014-08-27 kl 07:00

3 reaktion på “Miljöpartiet de gröna #Nynäshamn2014 #Flerhem #hgfnynas

 1. Bernt Månsson

  Hej,

  Ni har helt fel. I Valmanifestet står står det på sidan 4

  ” Allmännyttan är inte till salu. Nynäshamnsbostäder är kommunens styrmedel så att det byggs lägenheter, miljövänligt och till hyror som vanliga människor har råd med”

  och i vårt lokala valprogram
  ”Bostäder
  Alla kommunens invånare har rätt till en egen bostad oavsett ekonomiska eller sociala resurser. Vi vill värna hyresrätten i kommunal regi och ge Nynäsbostäder direktiv att bygga med hållbarhetshänsyn.

  Att som under det senaste året sälja ut stora delar av allmännyttan är inte en långsiktigt hållbar lösning. Vi i Miljöpartiet anser att det är en stor fördel att ha en allmännytta som vi äger och förvaltar gemensamt. Kommunen har rådighet över denna och kan avsätta vissa delar till människor som behöver bostad och inte kan få någon på annat sätt. Ett annat skäl att ha en allmännytta är att vi själva kan besluta om hur vi vill utveckla områdena för bättre energieffektivitet och miljövänlighet.

  Att rusta upp miljonprogramsområden i kommunen är att ses som en investering för framtiden. De ungdomar som bor i områdena kan inkluderas i upprustningen vilket således kan skapa förutsättningar för samarbete med gymnasiet, arbetstillfällen och en känsla av stolthet för de boende. Upprustningen ska alltså ses som en investering i energieffektiva och fräscha bostäder samtidigt som den skapar en känsla av sammanhang. ”

  Så nog är vi på banan om att värna hyresrätten i Nynäshamn

  Bernt Månsson
  Miljöpartiet de Gröna Nynäshamn

  1. hgfnynas Inläggsförfattare

   Tack Bernt för klar görande på hemsidan kring Bostadspolitiken

Kommentarer inaktiverade.