Var rädd om allmännyttan #Nynäshamn2014

Under debatten om förslaget att ombilda 83 hyresradhus i kvarteret Ribban till bostadsrätter på senaste fullmäktige, uttalade sig Centerpartiet för en ombildning.

Dessutom förklarade man sig vara av åsikten att alla allmännyttiga radhus i Nynäshamn bör säljas ut: att behålla dem skulle nämligen inte vara ”förvaltningseffektivt”. Det här uttalandet gör oss i Hyresgästföreningen Nynäshamn oroliga. Vi undrar vad som kommer hända med allmännyttan om Centerpartiet får fortsatt inflytande över politiken? Redan idag är det brist på hyreslägenheter i Nynäshamn, och stora sådana är inget undantag. Barnfamiljerna slåss om de få fyror och femmor som finns och trångboddheten ökar. Att sälja ut de drygt 200 hyresradhus som finns i kommunen, skulle vara att göra situationen svårare för de familjer som inte vill eller kan köpa en större bostad. Nynäshamnsbostäder bostadsbestånd har minskat rejält senaste året, i januari såldes 600 lägenheter till privata bostadsföretag, och nu är det alltså tal om att ombilda ytterligare 83 bostäder. Vi tycker det räcker nu och säger absolut stopp till att ombilda kommunens hyresradhus.

 

Hyresgästföreningen Nynäshamn

 

En reaktion på “Var rädd om allmännyttan #Nynäshamn2014

  1. Bernt Månsson

    Enklast är ju att lägga sin röst på Västerpartiet, Miljöpartiet eller Sorundanet, det är de enda tre alternativen efter valet om Nynäshamn vill ha kvar sin allmännytta. Rösta på något annat parti och vips så ryker allmännyttan. Värst är Moderaterna som till och med säger att de vill sälja Nynäshamnsbostäder.

    Valet är ditt.

Kommentarer inaktiverade.